سامانه علمسنجی سازمان در آذرماه سال ۱۳۹۵ با هدف استخراج و نمایش بهروز شاخصهای علمسنجی پژوهشگران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مرکز علوم و فناوری اطلاعات کشاورزی، طراحی شد. در این سامانه، علاوه بر درج اطلاعات عمومی پژوهشگران سازمان شامل نام و نام خانوادگی، موسسه، مرکز، بخش تحقیقاتی، رتبه علمی، رشته و آخرین مقطع تحصیلی، پژوهشگران میتوانند تولیدات علمی خود را بر اساس شاخصهایی مانند تعداد مقالات، تعداد کل استنادات دریافت شده، میانگین استناد به ازای هر مقاله، شاخص h-Index و شاخص h-Index بدون خوداستنادی نویسندگان مشاهده کنند. ویژگیهای سامانه به شرح زیر است:
روش جمع آوری و ارائه اطلاعات
گزارشهای علمسنجی بهصورت پیشفرض، بر اساس بالاترین شاخص h-Index پژوهشگران است؛
امکان پالایش اطلاعات بر اساس نام موسسه، مرکز تحقیقاتی، بخش تحقیقاتی، رشته و مقطع تحصیلی؛
امکان جستجوی افراد، بر اساس نام و نام خانوادگی پژوهشگران؛
مبنای محاسبه شاخصهای علمسنجی در سامانه علمسنجی سازمان، جدیدترین دادههای استخراجشده از پایگاههای استنادی بینالمللی Scopus، ISI و Google Scholar است. سایر اطلاعات پژوهشگران، مانند عکس و آدرس صفحه اختصاصی فرد در Google Scholar، با کلیک بر روی نام عضو هیئتعلمی نمایش داده میشود.
با انتخاب هر یک از پایگاههای استنادی بینالمللی، امکان مشاهده اطلاعات علمسنجی پژوهشگران بر اساس شاخص اچ ایندکس وجود دارد. همچنین، در پرونده پژوهشی هر پژوهشگر، نمودار علمسنجی در هر یک از پایگاههای استنادی بینالمللی بهصورت مجزا قابلمشاهده است. یکی دیگر از توانمندیهای این سامانه، استخراج اطلاعات علمسنجی ازطریق نقشه استانی است. در این بخش، با کلیک بر روی محدوده هر استان بر روی نقشه و انتخاب موسسه / پژوهشکده / مرکز واقع در آن استان، امکان نمایش اطلاعات علمسنجی پژوهشگران آن واحد وجود دارد.
بازخورد
پژوهشگران محترم در صورت مشاهده هر گونه خطا در اطلاعات موجود در سامانه میتوانند درخواست اصلاح اطلاعات را از طریق فرم ارسال بازخورد که در پایین صفحه اصلی سامانه قابل مشاهده است، ارسال نمایند.